About

Hey, ik ben Romina Baccaro!

 

Het middelbaar onderwijs volgde ik in de beginjaren ’90.


Emancipatie was een gevoelig onderwerp. Mijn klasgenoten en ik werden er dagelijks op gewezen dat een vrouw niet alleen voor zichzelf moest kunnen zorgen, maar dat ze moest gaan voor minstens dezelfde functies die toen voornamelijk door mannen uitgevoerd werden. “Wij kunnen dat ook en misschien nog beter”.


Er werd niet zozeer gekeken naar plezier voor het vak, er werd eerder gekeken naar kunnen en intelligentie. “Je kan toch nog altijd zakken, moest je de richting niet aankunnen” was ons uitgangspunt.

 

Doorgaans de jaren heb ik altijd veel liefde gehad voor het kappersvak. Omdat het een beroepsopleiding is, was dat in mijn jeugdjaren niet aan de orde.


Ik sloot een pact met mezelf en mijn moeder, eerst hogere studies en dan zien we wel..

Zo gezegd zo gedaan, dus tijdens mijn eerste werkervaring in de commerciële sector ging ik mezelf bijscholen aan de kappersschool in Beringen.  Door een onverwachte jobaanbieding heb ik mijn cursus in mijn laatste opleidingsjaar stopgezet. 


Ondertussen zijn we ruim 20 jaar verder en heb ik de opleiding weer opgepikt bij Syntra Hasselt. Sinds juni 2021 heb ik eindelijk het diploma op zak!

 

Ik woon in Heusden-Zolder, ben getrouwd met een zeer lieve man en samen hebben we 2 fantastische kinderen. 


Ik heb wel iets met YouTube en marketinggoeroes, hou van home-made apfelstrudel en heb vooral keiveel zin in dit avontuur!

 

Zo fijn je te leren kennen.

Romina x